fredag 20 augusti 2010

Vid slutet av semestern

En lång bloggtystnad med anledning av semester. Hör inte till dem som reser med dator utan föredrar gamla hederliga anteckningsböcker för att tankar inte ska flyga sin kos. Har visserligen varit hemma i ett par omgångar under semestern, men har inte känt för att gå in på min egen blogg. Har skrivit annat, läst och avnjutit musik istället. Var på Pumpstockfestivalen i Skottvångs gruva och avnjöt tio timmar musik av blandad halt. Hoppas innerligt att de orkar fortsätta - det var oförskämt lite folk där trots namn som Rebecca Törnqvist, Stina Berge och Leif Brixmark and the new Holland band. Till och med gamla Gudibrallan kom dit, men då hade jag gått hem... Läst en massa böcker har jag naturligtvis också gjort, utom när jag var på retreat i åtta dygn. Då var det bön och meditation för hela slanten. Så nu känner jag mig ordentligt laddad för det som komma skall under hösten.
Längtar tills valdagen är över eftersom ingen av de etablerade politikerna lyckas fånga annat än min antipati. Och ändå måste jag rösta på något, om inte annat för att hålla Sverigedemokraterna utanför riksdagen. En medborgerlig plikt. Har just sänt en insändare till Strengnäs tidning om det jag förmodar är en upplagd taktik från deras sida. Så fort hr Åkesson får tillräckligt många sekunder i media upprepar han samma mantra, vad saken än handlar om: "Det pågår en islamisering av Sverige." Han har väl lärt sig av hr Goebbles som sa: "Upprepar man en lögn tillräckligt ofta får man den till sist att bli en sanning." Känner mig hittills obehagligt ensam om att ha genomskådat detta. Det är jag naturligtvis inte - men jag har faktiskt inte sett någon annan skriva om det.
För övrigt har jag upptäckt att Lotta Lotass är en bra författare som väl förtjänar sin stol i Svenska Akademien. "Tredje flykthastigheten" är en bok jag kommer att återvända till. Och därmed återgår jag till annat skrivande - meditationer över Johannesevangeliet....